юли 21, 2007

Чуколов: Полицията лъже, държа се нагло

Информация на НетИнфо!
източник БГНЕС
"Подал съм жалба под № 2432 с днешна дата в адекватно време."
Това заяви евродепутатът Димитър Чуколов по повод вчерашния скандал в русенска дискотека.
Ще запозная адвокатите си със случая, ако има фал и PR ще се съдим. Няма да позволя името ми да бъде въвлечено от служителите на Румен Петков в гадни простотии. Ако има нещо пиарско в цялата история, това е пиарския акъл на Румен Петков, каза Чуколов. Той допълни, че има жалба срещу неизвестен извършител и срещу полицая Румен Колев. Как ще извикам полиция и да не й окажа съдействие, бият се нещата, каза Чуколов. Според него той седял в хубаво русенско заведение със свой приятел. До него се приближил неизвестен, който заговорил за Атака, а след това агресивно заговорил на турски език. След това словесната агресия преминала във физическа, като неизвестният ударил Чуколов. Евродепутатът междувременно го предупреждавал да се махне от там. Чуколов заяви още, че не познава този човек, той обаче подразбрал, макар и да не знае езика, че го псуват. Чуколов заяви, че полицаите са се държали с него неадекватно, те не го разпитали за вида на неизвестния, а започнали да го питат кой е, и се подсмихвали, когато им обяснил, че е народен представител. Личната му карта била задържана за половин час. Тази сутрин пък му се обадил шефът на Русенската полиция г-н Първанов и го помолил да потулят случая, но Чуколов не се съгласил, "защото полицаите трябвало да си свършат работата". Изключително нагло поведение, коментира Чуколов. Той щял да си извади и медицинско свидетелство утре. Пред БГНЕС от Бърза помощ в Русе заявиха, че въпросният депутат е подписал фиш, с който отказва да бъде прегледан непосредствено след инцидента. По-рано МВР съобщи, че според полицията оплакването в ОДП - Русе е пристигнало тази сутрин около 2.50 часа. Чуколов заявил, че две неизвестни лица му нанесли побой в русенско заведение. На мястото на инцидента веднага е изпратен полицейски екип и спешна помощ. Екипите установили,че Димитър Чуколов има кръвонасядане на лявото око. Той отказал медицинска помощ и не искал да подаде жалба в полицията, относно нанесеният му побой. Уведомен е дежурен прокурор. Разпоредена е полицейска проверка.

Евродепутата от Атака Десислав Чуколов се държал грубо с полицаи в Русе

Информация на НетИнфо!
източник БГНЕС
Тази нощ е имало инцидент с евродепутата от Атака Десислав Чуколов. Това съобщиха очевидци пред кореспондентът на БГНЕС в Русе. Според техните показания, малко преди 3,00 часа Чуколов се обадил на тел. 160, за да съобщи, че е бил бит. При пристигането на полицейския екип Чуколов е отказал да се лигитимира и според очевидците се е държал грубо спрямо силите на реда. Те твърдят, че той е бил и под влияние на алкохол. По случая е образувана проверка.

Най-възрастната родилка у нас даде живот на близнаци

Информация на БТВ!
52-годишна учителка от София роди момичета близнаци. Децата са заченати ин витро в център за репродуктивно здраве. Това е най-възрастната родилка у нас през последните няколко години. Лекарите не помнят да са имали по-възрастна родилка. Близначките са добре. Всяка тежи по малко над 2 килограма. Зоя вече има син на 19 г. Кръстила го е Цветелин, момичетата също ще носят имена на цветя. Решава се на тази стъпка сама. "Нашето общество е много консервативно. Когато видят една жена на 52 години, по принцип след 40 години смятат, че тя е вече за отписване, а то не е така, имаме потенциал в крайна сметка", отбеляза щастливата майка. "Всички трябва да опитват - абсолютно всички, които искат, разбира се, защото познавам хора, които не искат да имат деца, а това е жалко", смята Зоя. Тя забременя от първия път, включихме я в процедурата и успя да се получи, това са неща, които по принцип са практика по целия свят, разказват от екипа. Никой не е търсил рекорда тука, търсихме просто щастието и сбъдването на мечтите на жената, допълват те.

Резолюцията за Косово свалена от дневния ред на Съвета за сигурност

Информация на НетИнфо!
Ден по-рано от провинцията се заканиха да обявят независимост на 28 ноември, когато е националният празник на Албания.
Резолюцията, предоставяща независимост на Косово, беше свалена от дневния ред на Съвета за сигурност (СС) на ООН и върната в контактната група. Русия, която се противопоставяше на този проект, приветства решението. "Ние работехме върху възможността за продължаване на преговорите между Косово и Белград и върху това да не бъде приета едностранна резолюция. Очевидно е, че онова, което стана днес, отговаря на нашите представи?, коментира постоянният представител на Москва в световната организация. Съжаляваме, че не успяхме да намерим решение в рамките на Съвета за сигурност и прехвърляме процеса в контактната група, се казва в изявление на шестте държави съавторики на резолюцията. Проектът за резолюция беше внесен за гласуване в Съвета за сигурност в четвъртък. Текстът се основаваше на плана, оповестен от специалния пратеник на генералния секретар на ООН Марти Ахтисаари, който предвижда на практика предоставяне на независимост на Косово без да се отчита позицията на Сърбия. Приемането на проекта беше отлагано заради принципните разногласия между държавите членки на Съвета за сигурност относно бъдещия статут на областта. От 1999 г. Косово се намира под управлението на ООН, оставайки формално в състава на Сърбия, припомня РИА "Новости" Косовският премиер Агим Чеку изрази "съжаление", че САЩ и техните съюзници не са успели да гарантират независимост на провинцията в рамките на ООН и подчерта "необходимостта от нов подход", за да се поднови процесът. Ден по-рано той декларира за пореден път, че сръбската провинция ще обяви едностранно независимост, като определи и датата за това - 28 ноември, денят на независимостта в Албания. Според него опитът на Запада да легитимира това през ООН се е провалил. Зам.-председател на групата на социалдемократите в Европейския парламент Ханес Свобода предупреди косовските албанци да се въздържат от едностранно провъзгласяване на независимост. Страна, която иска пари от ЕС, която получава помощ чрез мисията на ЕС и се стреми към приемане в ЕС, а обяви независимост без споразумение с Брюксел, ще разсърди европейските партньори, казва Свобода в интервю за австрийския в. "Курир". Той посочва, че очаква от албанците по-голямо зачитане на малцинствата, а относно позицията на Русия коментира, че вероятно Москва иска "някаква награда", за да прояви разбиране по този въпрос. "Например НАТО да се откаже от по-нататъшно разширяване към границите на Русия. Украйна и Грузия внесоха молби за приемане в пакта", припомня австрийският социалдемократ.

Опозицията: Незабавна оставка на Първанов заради Гоце

Информация на БТВ!
Опозиционни лидери заявиха, че досието на президента Георги Първанов за принадлежност към структурите на бившата ДС е манипулирано и че от него липсват 36 страници. Румен Петков разкритикува Комисията по досиетата, че е представила по некоректен начин материалите за президента.
Досието на агент Гоце е било манипулирано, части от него липсват, връщани са, подшивани са, изчезвали са, каза Екатерина Михайлова от ДСБ. Излиза, че 36 страници от него липсват, досието е преровено, отбеляза Павел Шопов от "Атака".Още по срамен е фактът че преди около една година президентът на България излъга публично, като отрече своята принадлежност към Държавна сигурност, обявявайки се за редактор, воден на отчет, смята Иван Сотиров.Заради скандала с досието му, опозицията поиска президентът незабавно да подаде оставка. Управляващите защитиха държавния глава. Явно част от опозицията няма с какво да се занимават и така ровят в миналото, коментира Ахмед Доган. "Има много политически злоупотреби с темата досиета. Аз винаги съм отстоявал, че трябва да се разграничават нещата много ясно. Не смятам, че законът, по начина, по който го е приел парламентът, е съвършен. Той създава предпоставки за спекулации и мисля, че това е един от този случаи", отбеляза премиерът Сергей Станишев. Вътрешният министър Румен Петков пък разкритикува самата комисия по досиетата: "Комисията не представи по коректен начин материалите, с които разполага относно президента на републиката. Можеше да бъде казано достатъчно ясно, че той няма никаква формална съпричастност, и че по никакъв начин не може да се твърди, че той е бил агентурно ангажиран, по никой начин не може да се твърди, още повече другите намеци, които се правят. Според мен не беше коректно представена информацията, това даде основание на опозицията да се превъзбуди и да се започнат едни спекулации на гърба на държавния глава." Петков отказа да коментира защо комисията е представила некоректно материалите за президента и дали нейният председател трябва да бъде сменен.

Бедствие край Стара Загора, пожарът обхванал 30 хил. дка гори

Информация на НетИнфо!
От 16 юли насам в страната има утежнена обстановка с много умишлени палежи, съобщи вътрешният министър Румен Петков.
Пожарът край Стара Загора е обхванал 30 хил. дка гори. От началото на тази седмица в страната има утежнена обстановка с много умишлени пожари, коментира в Плевен министърът на вътрешните работи Румен Петков. На оперативно съвещание снощи директорите на национални служби в МВР обстановката е била обсъдена заедно с министърката на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем и директорът на Гражданска защита Андрей Иванов. Между понеделник и петък у нас са възникнали 2032 произшествия, от тях 1853 пожара, 78 - в горски масиви, обобщава БГНЕС. Унищожени са 6362 дка гори и 2350 дка лесонепригодни площи, а са спасени над 25 хил. дка гори. В житни масиви са възникнали седем пожара, при които са унищожени 544 дка житни култури. За първата половина на съботния ден като най-значими бяха оценени пожарите в борова гора край село Дълбоки, Старозагорска област. На местопроизшествието бяха изпратени 54 противопожарни автомобила с 20 пожарникари и 10 служители на Държавното лесничейство, три булдозера на мини Марица-изток, машини на Гражданска защита и 80 военнослужещи. Гори и смесената гора в кв. Дъбрава в Стара Загора. От съседните области бяха предислоцирани жандармерийските поделения, силите на Противопожарна защита, Гражданска защита и военните. Ползва се и техника на частни противопожарни компании, които обслужват предприятията от военно-промишления комплекс (ВПК). Завод "Арсенал" е помогнал с тежка техника и жива сила за гасене на пожарите. Ситуацията е контролируема от гледна точка неразпространяването на пожара, но насечената местност не позволява навлизането на противопожарна техника и генералното загасяване на огъня, което налага да се търси помощ от чужбина за гасене от въздуха, обясни министър Петков. От името на Етем неговото ведомство е изпратило специални телеграми с молби за помощ до съответните комисии и органи в ЕС, НАТО и Русия. Първи потвърдиха готовност за съдействане Германия и Русия. Овладян беше големият пожар в Хасково, но в областта останаха да горят още 34. В Плевенско огънят взе и две жертви. В София-област са изгорели 500 дка борова гора в Ихтиман и Костенец, има и пострадала при пожара жена, допълва БГНЕС.

юли 20, 2007

Бедствие: Хасковска област гори!

Информация на БТВ!
В три общини от Хасковска област е обявено бедствено положение заради големия брой пожари, които обхванаха в четвъртък региона. От пожарната предупреждават, че е много голяма вероятността пожарите отново да се разгорят с пълна сила.
Бедственото положение в трите общини бе обявено в 22:30 ч. снощи. Полицията в Хасково обяви, че ще арестува всеки, дръзнал да пали "дори и само, за да си вари зимнината навън"."Общо 34 пожара горяха само за ден в Ххасковска област. 35 са общо колите на противопожарна служба в региона, от които пет не са в движение. Огнеборците не могат да смогнат", мотивира заповедта си Областният управител Райна Йовчева. Според някои ситуацията се използва, за да се разчистват терени. Снощи на територията на областта имаше шест големи пожара. Най-голям бе край Тополовград, където огънят, обхванал борова гора, достигна на километър от града и изпепели няколко вили. Край пограничното село Щит пожарът бе локализиран. Всички пожари са ограничени, но от пожарната предричат днес огънят да лумне още по-страшно. Заради бедственото положение от областта да поискаха подкрепление от другите региони. Досега на помощ на местните огнеборци са се притекли от Ямбол и Гълъбово. "Гражданска защита" също участва в гасенето. Очаква се днес войници от поделенията в региона също да се включат в потушаването на огъня.

Сейф ал Ислам: Медиците могат да се приберат до сряда

Информация на НетИнфо!
Тогава в джамахирията се очаква да пристигне френският президент Никола Саркози.
Сейф ал Ислам, синът на либийския лидер Муамар Кадафи, очаква шестимата медици да напуснат Либия до няколко дни, предаде ДПА. Агенцията цитира интервю на Сейф ал Ислам в днешния брой на арабския вестник "Ал Хаят": "Медиците ще напуснат Либия веднага щом бъдат изяснени подробностите около споразумението за екстрадиция между Триполи и България, а това почти е станало." Синът на либийския лидер изразява надежда, че петте български медицински сестри и палестинският лекар, получил българско гражданство, ще могат да напуснат Либия най-късно идната сряда, когато в страната се очаква да пристигне френският президент Никола Саркози, съобщава ДПА. Посещението на Саркози в Либия е възможно, но не е окончателно решено, заяви френският посланик у нас Етиен дьо Понсен в интервю за РФИ-България. Той поясни, че визитата на президента в Либия би следвало да има решаващ характер, т.е. в момента на посещението българските медицински сестри би трябвало или да бъдат освободени, или да има много конкретни гаранции по тяхната сигурност, бъдещето им освобождаване и завръщането им в България. Подобряването на отношенията на ЕС с Либия ще зависи от задоволителното решаване на съдбата на шестимата медици, предаде Ройтерс, като цитира висш португалски дипломат. ЕС настоява петте български медицински сестри и палестинският лекар с българско гражданство да бъдат изпратени в София, след като Либия замени смъртните им присъди с доживотен затвор. Ако този процес завърши така, както ние желаем, има големи шансове отношенията с Либия да се подобрят, заяви португалският дипломат, чиято страна е ротационен председател на ЕС. Той добави, че при такъв развой ЕС ще издигне отношенията с Либия до равнището на сътрудничество с други африкански страни в търговията, икономическата помощ, миграцията, културните и политическите връзки. Това може да стане бързо, увери дипломатът. Министър-председателят Сергей Станишев заяви, че правителството поддържа непрекъсната връзка с еврокомисаря по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и всичките ни европейски партньори относно връщането на българските медици от Либия. "В понеделник ще има среща на външните министри от ЕС и темата ще бъде представена на тяхното внимание. Правим всичко възможно сестрите да се завърнат час по-скоро", изтъкна Станишев.

"Таймс": Не се хващайте на игричката на Кадафи - тя вони

Информация на НетИнфо!
Със съгласието си да се преструват, че са били следвани законови процедури и с вноските си във фонда с "кървави пари", европейските политици обаче правят именно това.
Под това заглавие британският вестник публикува статия, в която коментира "юридическия фарс", какъвто според автора е бил процесът срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар. В материала се припомня на какви изтезания са били подложени обвиняемите в продължилите осем години следствие и съдебно дело. Конвенционалните либийски методи са прогаряне на плътта с цигара, насилие, извращения и електрошокове, от които една от сестрите остава полупарализирана, посочва вестникът. По-нататък в статията се посочва, че използването на изтезания за изтръгването на самопризнания е безспорно, тъй като исковете на мъчителите за клевета бяха отхвърлени. Какви са тогава другите доказателства, пита авторката Розмари Райтър. Според нея те се свеждат до една единствена дума - "мръсотия". Райтър окачествява като "хигиенен ужас" ситуацията в болницата в Бенгази, в която е имало практика да се използват заразени спринцовки. Авторката описва и от собствен опит каква е "чистотата" в един луксозен хотел в Триполи и мръсотията покрай шосето до архитектурната забележителност Лептис Магна. След като припомня за останалите нечути от либийския съд показания на световни експерти по СПИН, авторката заключава, че изплатените на семействата обезщетения за над 400 милиона долара са "кървави пари". "Със съгласието си да се преструват, че са били следвани законови процедури и с вноските си във фонда с "кървави пари", политиците на Европа играят играта на Кадафи. Цената, на която той ще пусне шестимата, може да включи и отменяне на последното плащане по случая Локърби и връщането в Либия на осъдения атентатор Абдул Басет Али Меграхи. Това вони, също както болницата в Бенгази. А Европа си запушва носа", завършва в. "Таймс.

"Монд": Саркози иска да изглежда начело при освобождаване на българските медици

Информация на НетИнфо!
Визитата на Сесилия Саркози предизвика остро раздразнение в Брюксел., а в антуража на Фереро-Валднер инициативата бе оценена като преждевременна.
Френският президент Никола Саркози иска да изглежда начело на усилията за освобождаване на българските медици, полагани на европейско равнище. Под това заглавие френският в. "Монд" публикува в уеб-страницата си коментар за ролята на Париж в решаването на случая с българските медици в Либия. Съобщението на официалната либийска информационна агенция "Джана" на 17 юли, че Саркози ще посети Триполи "в близките дни", потвърждава, че Елисейският дворец се опитва да даде максимална видимост на френската намеса в този случай, пише "Монд". Ролята на Франция в постъпките, целящи уреждане на случая с българските медици се вписва все пак в по-широк процес на европейски усилия, най-вече откакто България стана член на ЕС на 1 януари 2007 г., отбелязва вестникът. Неочакваната визита на съпругата на Никола Саркози, Сесилия в Триполи на 12 юли стана в момент, когато теренът вече бе разчистен за развръзка, която да сложи край на страданията на петте сестри и палестинския лекар, държани в либийски затвор от 1999 г. Един от решаващите моменти беше посещението в Триполи на 11 юни на еврокомисаря за външните отношения Бенита Фереро-Валднер и на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, чиято страна тогава председателстваше ЕС, припомня вестникът. В края на май, визитата на британския премиер Тони Блеър също изигра роля. "Монд" отбелязва, че визитата на Сесилия Саркози предизвика остро раздразнение в Брюксел. В антуража на Фереро-Валднер инициативата бе оценена като преждевременна. Европейската комисия, която напоследък се очерта като движеща сила в преговорите с либийците, заедно с България и основните европейски държави, не бе предупредена за това пътуване, в момент, когато споразумението бе на една ръка разстояние, пише вестникът. "Навлязохме в етап, където всеки се опитва да извлече облагите от евентуално освобождаване" на медиците, отбелязва с ирония експерт в Брюксел. Вестникът цитира също европейски дипломат в Брюксел, според когото Франция никога не е била в центъра на преговорите, макар че е положила повече усилия след идването на власт на президента Саркози през май. Дотогава преговорите вече бяха отбелязали напредък на европейско равнище. Те започнаха реално през 2005 г., когато Великобритания председателстваше ЕС и бяха ускорени по време на германското председателство след 1 януари 2007 г., пише "Монд". -->

"Берлинер цайтунг": Кръв срещу пари

Информация на НетИнфо!
Целият СПИН процес е един фарс, тъй като Либия често прилича на държава-оперета, пише германският вестник.
"Кръв срещу пари" гласи заглавието на анализ в германския в. "Берлинер цайтунг". С право можем да наречем целия СПИН-процес един фарс, тъй като Либия често прилича на държава-оперета, пише вестникът. И подчертава, че въпреки странните си публични изяви Кадафи остава твърд деспот. С решението на ВСС Кадафи си спаси реномето, а също остави и други да платят - Европейския съюз, САЩ и България, които помагат по хуманитарни съображения, сочи изданието. Лековерната западна общественост сега може да отпразнува завръщането на Либия на международната сцена и окончателното преобразяване на бившия терорист Кадафи в държавник. Има много причини вече да не презираме Кадафи, като например факта, че той не е ислямистки екстремист и време категорично осъжда Ал Каида, пише "Берлинер цайтунг". В общи линии на фона на заплашения от ислямски фундаментализъм арабски и северноафрикански регион Либия е истински оазис, който полага усилия за по-добри отношения със Запада. Европа най-много има интерес от Либия като производителка на петрол и газ, отбелязва вестникът. Съдбата на шестимата медици в Либия след решението на либийския Върховен съдебен съвет да замени смъртните присъди с доживотен затвор и възможностите за трансфер на медиците в България продължават да заемат централно място в коментарите на немскоезичния печат. Макар човешката трагедия още не е приключила, Либия вече може да се подготви за по-нататъшно подобряване на отношенията си със Запада, пише "Тагесшпигел". Либийският газ и петрол вероятно са една от причините френският президент Никола Саркози да обръща толкова голямо внимание на трагедията с медиците, коментира вестникът и припомня, че във вторник очакват Саркози в Триполи, където френският държавен глава ще се застъпи за връщането на медиците в България. Решението на либийския ВСС да отмени смъртните присъди на медиците е добра новина, но осъждането на доживотен затвор може да даде начало на пореден "доживотен" кръг от недостойния пазарлък, пише берлинският всекидневник "Тагесцайтунг". Затворените в Либия медици могат и трябва да бъдат прехвърлени в България, но това засега не става. Това буди силно подозрение, че Либия ще се възползва безцеремонно от възможността да продължи задкулисните пазарлъци на гърба на своите "заложници", пише изданието. "Франкфуртер рундшау", позовавайки се на източници от Триполи, съобщава, че багажът на шестимата медици вече бил пренесен в българското посолство. Вестникът напомня, че ЕС и САЩ призоваха либийския режим да върне медиците в България възможно най-бързо. Решението на ВСС не може да се нарече добър край на казуса в Либия, тъй като станахме свидетели просто на една смъртоносна игра с невинни гастарбайтери, която Европа успя да прекрати, поддавайки се на изнудването от либийския лидер, пише австрийският "Стандарт". Европа плаща кръвнина, която всъщност трябваше да бъде издължена от Кадафи, който е отговорен за състоянието на своята страна, добавя вестникът.

ФИФА присъди Станислав Ангелов на Енерги

Информация на НетИнфо!
Световната футболна централа ФИФА присъди Станислав Ангелов на Енерги Котбус. Мениджърът на германците Щефан Хайдрих е категоричен, че от Левски не трябва да правят повече спънки и Пелето трябва да получи жълтата си карта възможно най-скоро. "След като прегледаха всички документи, пратени от германския клуб, от ФИФА са решили, че Енерги има право в трансферния спор с българския шампион. Договорът е много ясно формулиран. Там се казва, че Ангелов може да премине в български или чуждестранен клуб за най-малко 180 000 евро. Германският футболен съюз и Германската футболна лига подкрепиха позицията ни, а сега се вижда, че и от ФИФА не виждат нещата по по-различен начин", заявява Хайдрих за местното "Лаузитцер Рундшау". "ФИФА са информирали Левски за решението, като са им дали срок до идната сряда да изпратят всички необходими документи. А това означава, че Станислав няма да може да играе в утрешната контрола срещу Прага, нито в понеделник срещу Лийдс. При целия този театър трябваше поне решението да е в полза на играча и да не се поставят постоянно някакви срокове. Той има нужда от игрова практика, а засега я няма", допълва Хайдрих. Както е известно преди седмица ФИФА не позволи на Станисав Ангелов да играе в приятелските мачове на Енерги Котбус до окончателното изясняване на трансферната сага. Президентът на Левски Тодор Батков пък заяви след арбитаража на 12 юли, че ще направи всичко възможно да саботира трансфера на Пелето в елитния немски клуб. Световната футболна централа е изискала от Левски да изпрати жълтата карта на играча, но е дала срок за изпълнение до сряда (25 юли). Това означава, че Ангелов няма да играе за Енерги нито срещу Бохемианс Прага в събота, нито срещу Лийдс в понеделник. Очаква се Ангелов да играе за Енерги едва в последната контрола на тима срещу Кемниц на 28 юли във Финстервалде. Първенството в Бундеслигата започва седмица по-късно.Финансовият директор на Левски Константин Баждеков защити за пореден път позицията на клуба, до последно да прави спънки на играча, въпреки явно губещата позиция на "сините". "Ние продължаваме да държим на позицията, че Станислав Ангелов е наш футболист и има действащ договор с клуба. На тази база да отказваме да дадем жълтата карта", заявява Баждеков. "Препратена ни е преписката, с която Енерги са информирали ФИФА по случая и до 25-и юли очакваме отговор от нашата федерация дали да задържим правата на футболиста. Ние сме ангажирали едни от най-добрите юристи по тези въпроси и разчитаме на тяхната компетентност максимално да се използват всички правни възможности за да се защитят интересите на Левски", допълва "синият" шеф. Баждеков поясни, че между Левски и Енерги Котбус всъщност досега изобщо е нямало нормален диалог, а двата клуба са си поставяли взаимни ултиматуми.Според запознати, при положение че Левски продължават да правят спънки на състезателя е твърде възможно да отнесат наказание от ФИФА.

Пиян шофьор блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Благоевград

Информация на БНТ!
Пиян шофьор блъсна майка с количка с малко дете на пешеходна пътека в Благоевград снощи. Инцидентът е станал близо до Районното полицейско управление. При извършената алкохолна проба на водача, дрегерът е отчел концентрация от 1.72 промила. 42-годишният шофьор е управлявал лек автомобил "ВАЗ 2104" и се е движел с несъобразена скорост. Не е успял да спре навреме и блъснал преминаващата по пешеходната пътека на улица "Владо Черноземски" майка с детска количка, в която се е намирало едногодишното й бебе. При инцидента е пострадало детето. Получило е охлузвания и хематом в областта на главата. След преглед в Центъра за спешна медицинска помощ то е освободено без опасност за живота. Пияният шофьор е бил задържан. По случая е образувано бързо полицейско производство. Отнета му е шофьорската книжка. От полицията съобщиха, че нямат данни за други провинения на 42-годишния водач